Sehlhall förstärker styrelsen med professor Johanna Adami

Sehlhall förstärker styrelsen med professor Johanna Adami, läkare och rektor vid Sophiahemmet Högskola. Hon ser fram emot uppdraget och säger: – Sverige har ett stort behov av värdiga, moderna och kvalitativa omsorgsfastigheter. Här har Sehlhall en ledande position och det känns som en hedrande uppgift att bistå bolagsledningen i detta viktiga arbete.

Torsdagens bolagsstämma beslutade också att välja om ledamöterna Anders Borg, Ulrika Livijn, Carl Hirsch, Ivar Verner och Dan T. Sehlberg. Tidigare ledamot Ulf Adelsohn har avböjt omval men kvarstår i en rådgivande roll.

Johanna Adami förstärker styrelsen i en tid då Sehlhall fortsätter att växa. Hon har en gedigen bakgrund inom vård, omsorg och myndighetsarbete. Johanna Adami är läkare, folkhälsovetare och professor i klinisk epidemiologi. Hon är rektor vid Sophiahemmet Högskola och ordförande för St. Eriks Ögonsjukhus samt Myndigheten för vård och omsorgsanalys. Johanna Adami har tidigare varit direktör på Vinnova och ansvarat för olika regeringsuppdrag och även för internationella åtaganden för OECD, EU och WHO.

– Johanna har en unik kompetens inom vård och omsorg, såväl det teoretiska som det kliniska, men också att leda denna typ av verksamheter med stor framgång, säger Anders Borg, styrelseordförande i Sehlhall. Hon kompletterar övriga ledamöter och blir en viktig tillgång för vår fortsatta strategiska utveckling.

Document icon
Close button
För pressfrågor, kontakta: Linus Dunér Axelsson,
Tel. +46-73 848 56 79.
Mail. linus@sehlhall.se
Om Sehlhall
Sehlhall  är Sveriges nya samhällsutvecklare. Vår ambition är att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.