Sehlhall uppför ny förskola i Norrtälje –Norlandia blir hyresgäst

Sehlhall förvärvar en fastighet om 4 600 kvadratmeter i Älmsta, två mil norr om Norrtälje centrum. På fastigheten kommer Sehlhall att uppföra en modern förskola med plats för 100 barn och ett 15-årigt hyresavtal har ingåtts med Norlandia förskolor.

Fastigheten ligger 300 meter från Elmsta centrum mellan ett befintligt bostadsområde med akut behov av förskoleplatser, och ett kommande bostadsområde vilket skapar ytterligare framtida behov.

– Det här blir vår andra förskola i Norrtälje och som alltid satsar vi på hållbarhet, säger Petter Hallenberg, vVD på Sehlhall. Byggnaden kommer att Svanen-certifieras och det blir bergvärme, solpaneler och en hel del återbruk.
Fastigheten är en naturtomt, något som ger möjligheter för en dynamisk och intressant utomhusmiljö. Uthyrbar area är 826 kvadratmeter. Bygglovet är på plats och byggstart planeras inom kort. Invigning sker till vårterminen 2025.

– Vi är glada över att vi får chansen att starta ytterligare en förskola i samarbete med Sehlhall, den här gången i vackra Roslagen, säger Johannes Stiigh, Sverigechef på Norlandia. Vi ser fram emot att möta barn och föräldrar i en helt ny förskola som är fylld med pedagogik och våra koncept för god och nyttig mat, rörelse och hållbarhet.Document icon
Close button
För pressfrågor, kontakta: Linus Dunér Axelsson,
Tel. +46-73 848 56 79.
Mail. linus@sehlhall.se
Om Sehlhall
Sehlhall  är Sveriges nya samhällsutvecklare. Vår ambition är att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.