Våra fastigheter

Verksamheten Sehlhall bedrivs inom fyra affärsområden: Vårdbostäder, Gruppbostäder och Skolfastigheter samt Stadsbyggnadsbolaget som drivs under eget varumärke. Inom samtliga affärsområden tillför vi kompetens, erfarenhet, metodik och kapital för att därigenom utveckla och förvalta framtidens sociala infrastruktur.

Telegrafen

Close button
Nynäshamn

50 nya omsorgsplatser har upphandlats i Nynäshamns tätort. De nya platserna ska finnas tillgängliga under 2025.

De nya omsorgsplatserna kommer finnas i centrala Nynäshamn med lämpligt avstånd till kollektivtrafik och service. Vardaga Äldreomsorg AB är det företag som vunnit upphandlingen och kommer bygga äldreboendet med hjälp av underleverantör och sedan bedriva boendet.

Fastigheten kommer rymma 50 vård- och omsorgslägenheter med takterrass och en omsorgsfullt planerad gård. Vårdboendet kommer utföras enligt miljöbyggnad silver med bland annat solceller och biotoptak. Fasaden kommer till vissa del bestå av återbrukat tegel. Gården kommer förses med en uppvärmd vinterträdgård och en pergola för att uppmuntra utevistelse året runt. På gården kommer det även finnas en damm med en gångbro, ett utomhusgym och sittgrupper. På takterrassen, som angränsar till festsalen, kommer det finnas en pergola, biodling och förhöjda odlingslådor. Från terrass får man en fantastisk utsikt över stad och hav. I byggnaden kommer det finns ett film- och aktivitetsrum, gym/rehabilitering, andaktsrum och en salong med hår- och fotvård. Alla avdelningar har gemensamma kök, matsal och vardagsrum med generösa balkonger i söderläge.

I huset planeras även för en LSS gruppbostad med 6 lägenheter. Gruppbostaden har en egen, avskild gård med grillplats för gemensam samvaro. Varje lägenhet är cirka 45 kvadratmeter bestående av två rum och kök. Gemensamt för gruppbostaden finns ett delat vardagsrum, kök och matsal.

Kommun:
Nynäshamn
Fastighetsbeteckning:
Telegrafen 13
Adress:
Bryggargatan 10
Typ av fastighet:
Vårdbostäder
Storlek:
ca 4 700kvm BTA
Status:
Under utveckling
Färdigställande:
Preliminär produktionsstart:
2023
Preliminärt färdigställande:
Hyresgäst:
Vardaga
No items found.
Nya äldreboendet kan bli ett nytt flaggskepp (Nynäshamnsposten)