Sehlhall bygger nytt vårdboende i centrala Nynäshamn

Takterass med utsikt över stad och hav
Boendet om femtio platser får bland annat en stor takterrass med sjöutsikt samt en uppvärmd vinterträdgård. Hyresgäst blir Vardaga som nyligen vann kommunens upphandling. Sehlhall planerar även för ett gruppboende på fastigheten. Byggstart beräknas ske under det fjärde kvartalet i år med inflyttning hösten 2025.

Sehlhall genomför nu sitt första förvärv i Nynäshamn. Fastigheten Telegrafen 13 ligger centralt vid Bryggargatan 10, endast 200 meter från havet. I närhet till fastigheten finns kommunikation, restauranger, handel och parker. På fastigheten, som medger en exploatering om 4 700 m2 BTA, kommer Sehlhall uppföra ett vård- och omsorgsboende om femtio lägenheter samt ett gruppboende om sex lägenheter. Från vårdboendets stora takterrass får man en fantastisk utsikt över stad och hav.  

– För att delta i upphandlingen tecknade Vardaga ett 17-årigt hyresavtal med oss. Nu har de vunnit och vi kan ta fart med projekteringen. Det kommer att bli ett boende som sätter en ny standard i branschen, säger Anton Bergkvist, ansvarig för vårdbostäder på Sehlhall.

– Att vi kan genomföra projektet i en tid av osäkerhet, där många är passiva, är både roligt och viktigt. Behovet av social infrastruktur är enormt och vi gör vad vi kan för att upprätthålla utbyggnadstakten, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall.

Sehlhall förvärvar fastigheten av U&P Holding AB. Byggstart planeras till fjärde kvartalet 2023, med inflyttning under tredje kvartalet 2025.

Document icon
Close button
För pressfrågor, kontakta: Linus Dunér Axelsson,
Tel. +46-73 848 56 79.
Mail. linus@sehlhall.se
Om Sehlhall
Sehlhall  är Sveriges nya samhällsutvecklare. Vår ambition är att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.