Sehlhall förvärvar del av Lotshem samhällsfastigheter.

Nystartade Sehlhall Fastigheter förvärvar trettiotre procent av fastighetsbolaget Lotshem Samhällsfastigheter, fokuserade på att utveckla och förvalta moderna förskolor.

Lotshem Samhällsfastigheter äger sedan tidigare en förskola i Gustavsberg och har ett stort antal kommande projekt i pipeline.  

”Sehlhall har en gedigen erfarenhet av att utveckla förskolor, ofta i direkt närhet till egenutvecklade äldreboenden. Investeringen i Lotshem ger oss en bra plattform att bygga vidare på, och förstärker vår befintliga förskoleportfölj. Tillsammans utgör vi en attraktiv partner för Sveriges kommuner,” säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.  

”Enligt Finansdepartementet behöver Sverige tillföras sjuhundra nya förskolor till 2026. Vi på Lotshem tänker göra vad vi kan för att bidra,” säger Pero Popovski, vd för Lotshem Samhällsfastigheter. Ägarposten i Lotshem Samhällsfastigheter ingår i affärsområdet Sehlhall Skolfastigheter. Övriga delägare i Lotshem Samhällsfastigheter är Donia Fastigheter och KIAB Fastigheter.

Document icon
Close button
För pressfrågor, kontakta: Linus Dunér Axelsson,
Tel. +46-73 848 56 79.
Mail. linus@sehlhall.se
Om Sehlhall
Sehlhall  är Sveriges nya samhällsutvecklare. Vår ambition är att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.