Sehlhall förvärvar fastighet på Gotland - utvecklar gruppboende

Sehlhall förvärvar fastigheten Othem Ejdern 6 i Slite på Gotland. Fastigheten ligger på Storgatan 64, i ett lugnt bostadsområde, 200 meter från havsbadet, med närhet till handel, service och kommunikationer. På fastigheten ämnar Sehlhall utveckla ett gruppboende åt omsorgsbolaget Adela LSS.

Förvärvet blir Sehlhalls första på Gotland. På fastigheten skall Sehlhall utveckla ett gruppboende om 550 m2. Hyresgäst blir Adela LSS, ett företag i Adela gruppen, grundat 2011, där även Adela Omsorg ingår. 

Gotland har idag elva gruppboenden och Socialnämnden konstaterar att ytterligare behov föreligger. Det kommande gruppboendet i Slite får en unik närhet till det natursköna Slite havsbad samt grönområden, service och handel. 

- Behovsanpassat, utifrån trygghet och självständighet för individen, utgör grunden för bra gruppbostäder. Vi har skapat och förvaltat kvalitativa gruppbostäder sedan 2010, och vi har en genuin förståelse för hur man skapar attraktiva, tillgängliga och hälsofrämjande bostäder. Adela delar detta synsätt och jag är därmed övertygad om att Slite nu får ett fantastiskt gruppboende, säger Petra Sandberg, ansvarig för gruppbostäder på Sehlhall.

Gruppbostaden i Slite kommer att byggas i trä och Svanen certifieras. Bygglovet är inlämnat och byggstart planeras till inledningen av 2023. 




Document icon
Close button
För pressfrågor, kontakta: Linus Dunér Axelsson,
Tel. +46-73 848 56 79.
Mail. linus@sehlhall.se
Om Sehlhall
Sehlhall  är Sveriges nya samhällsutvecklare. Vår ambition är att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.