Sehlhall förvärvar Gammeluddshemmet – En unik plats för äldreomsorg.

Sehlhall förvärvar fastigheten Lännersta 11:162 i Nacka, endast 13 kilometer från Stockholms city. På historiska Gammeludden har det bedrivits omsorg i över 29 år. Här planerar nu Sehlhall för äldreomsorg i en unik miljö, utgående från konceptet Seniorkvarter, bland annat innebärande en kombination av vårdboende och trygghetsboende. Fastigheten, med en area om 42.000 kvadratmeter, har en antagen men överklagad detaljplan

På fastigheten, som ligger vid Lännerstasundet, ligger idag det privata vård- och omsorgsboendet Gammeluddshemmet om 31 lägenheter. Här har det bedrivits omsorg i 25 år. Ursprungshuset är en sommarvilla som 1910 byggdes för grosshandlaren Sanfrid Schnell. Platsen har dock en betydligt längre historia. Redan på 1600-talet fanns här flera krogar och vid den ryska invasionen 1719 stod här slaget vid Stäket. Fastigheten har tillgång till ångbåtsbrygga vid tomtgränsen för framtida kollektivförbindelse sjövägen till Stockholm, separat badbrygga, egen båthamn och del av en strandpromenad som sträcker sig från Boo gård till Tollare. 

– Vårt team står redan sedan tidigare bakom två vårdboenden och ett gruppboende i Nacka, och vi har flera kommande projekt i kommunen. Att vi nu får utveckla Gammeludden är fantastiskt, med 270 graders vattenkontakt och bebyggelse bara meter från vattenbrynet. Det är utan tvekan en enastående omsorgsmiljö, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall. 

Säljare är det familjeägda bolaget Gammeluddshemmet, som drivit verksamhet på udden i 29 år. Familjen kommer att kvarstå i projektet med ett minoritetsägande, vilket borgar för kontinuitet då de har god kännedom om både plats och historia. 

– Vi är glada över att ha funnit Sehlhall som delar våra visioner och inser platsens unika förutsättningar. Vi känner oss trygga med att Gammeludden, genom detta ägarbyte, där vi också får glädjen att vara en del, kommer att utvecklas till ett äldreboende av absolut högsta kvalitet, säger Eva Egserius, grundare och vice VD för Gammeluddshemmet. 


Sehlhall planerar för byggstart inom två år. PwC har agerat rådgivare åt säljaren i affären. 

För ytterligare information, vänligen kontakta: Robbin Grönstedt, pressansvarig, +46 (0)727 34 28 61, robbin@sehlhall.se

Document icon
Close button
För pressfrågor, kontakta: Linus Dunér Axelsson,
Tel. +46-73 848 56 79.
Mail. linus@sehlhall.se
Om Sehlhall
Sehlhall  är Sveriges nya samhällsutvecklare. Vår ambition är att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.