Sehlhall skapar innovativt energicentrum åt Eskilstuna kommun, i samarbete med energimyndigheten.

Sehlhall Fastigheter skapar ett nytt centrum för energiomställning åt Eskilstuna kommun i samarbete med Energimyndigheten. Energy Evolution Center ska lyfta fram ny energiteknik, energieffektivisering och stärka företagens konkurrenskraft både lokalt och nationellt.

Våren 2021 ska Energy Evolution Center öppna upp i Sehlhalls lokaler på Väster i Eskilstuna. I lokalerna kommer flera olika aktörer inom energiområdet att bedriva verksamhet. Exempel på aktörer är kommunens Energi- och klimatrådgivare, Energikontoret i Mälardalen samt delar av det statliga forskningsinstitutet RISE.

”Energy Evolution Center blir en viktig pusselbit för att stärka det lokala näringslivet och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle. Det är viktigt att lyfta fram det lönsamma med energieffektiviseringar och använda energi- och miljöarbetet som en hävstång för att skapa fler hållbara jobb,” säger Niklas Edmark, näringslivsdirektör, Eskilstuna kommun.

Lokalerna på Kungsgatan 61, dit Energy Evolution Center flyttar, kommer att rymma cirka 90 arbetsplatser. I direkt anslutning till energicentret planerar Sehlhall även att uppföra ett modernt vård och omsorgsboende om 66 platser, ett trygghetsboende om 36 lägenheter samt cirka 20 studentbostäder.

”Att tillsammans med kommunen realisera detta innovativa projekt är roligt och i linje med vår övergripande strategi att leda branschens utveckling av hållbarhetsfrågor. Byggnadens energisystem kommer att kombinera stationär och portabel energilagring med lokal produktion via solceller. Fastigheten utrustas med ett innovativt system för bildöverföring, internet, sensorstyrning och energi,” säger Alexander Lundvall, affärsutvecklingsansvarig på Sehlhall Fastigheter.

Läs mer om Energy Evolution Center: http://energyevolutioncenter.se

Document icon
Close button
För pressfrågor, kontakta: Linus Dunér Axelsson,
Tel. +46-73 848 56 79.
Mail. linus@sehlhall.se
Om Sehlhall
Sehlhall  är Sveriges nya samhällsutvecklare. Vår ambition är att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.