Fastigheter

Våra omsorgsfastigheter

Verksamheten bedrivs inom fyra kompetensområden: Vårdbostäder, Gruppbostäder och Förskolor samt Stadsbyggnadsbolaget som drivs under eget varumärke. Inom samtliga kompetensområden tillför vi kunskap, erfarenhet, metodik och kapital för att därigenom utveckla och förvalta framtidens sociala infrastruktur.
Projektsidor
Klicka här för att uppleva vårt helt nya designprogram!

Ett vård och omsorgsboende är i första hand till för de boende, och skall på alla sätt främja deras hälsa, trygghet och välmående. Fastighetens utformning skall värna om de boendes integritet men samtidigt motverka isolering. Den skall inbjuda till samkväm och gemenskap, men också erbjuda harmoniska rum för ro och avskildhet.

I andra hand är ett vård-och omsorgsboende en arbetsplats, och här kan fastighetens funktion och design bidra till att skapa en inspirerande och optimal arbetsmiljö, motverka arbetsskador, frigöra tid att vara tillsammans med de boende och även inbjuda till samverkan mellan avdelningar och verksamheter. Slutligen är ett vård och omsorgsboende en plats att besöka. Fastigheten skall vara ljus, luftig och inbjuda till kvalitativa möten med nära och kära. En plats att återvända till och att må bra i.

Vård och omsorgsfastigheter
V
G
S
Björkeby
Järfälla
V
G
S
Erika 4
Fagersta
V
G
S
Främby
Falun
V
G
S
Gammeluddshemmet
Nacka
V
G
S
Hammarby-Smedby
Upplands Väsby
V
G
S
Hälsovården 2
Nyköping
V
G
S
Kista Gård 1 & 2
Stockholm
V
G
S
Kungsängen-Tibble
Upplands-Bro
V
G
S
Mispeln 2
Ystad
V
G
S
Modellfabriken
Eskilstuna
V
G
S
Närlunda
Ekerö
V
G
S
Telegrafen
Nynäshamn
V
G
S
Öreslandet
Täby
V
G
S
Öreslandet 2
Täby
Tid för omtanke
Tillsammans med Sveriges främsta inrednings- och trädgårdsarkitekter vill vi förändra utformningen av omsorgsboenden. Målet - att skapa boenden som både vi och våra föräldrar uppskattar och som utmanar institutionella lösningar. ”Ett hem” på riktigt, med naturnära materialval, väl utvalda möbler, textilier och en varm och mjuk belysning. Inspirerande grönskande utemiljöer året om - lätt tillgängliga från alla rum.  Vi har tänkt om och vi har tänkt nytt. Härliga hem för våra åldrande kära som vill bo fint i livets alla skeden.

Vi kallar det "Tid för Omtanke”.
Välkommen hem
Materialval, möbler och belysning har en personlig och ombonad karaktär. Ta en paus i en skön fåtölj, kanske träffar du en granne att småprata med.Fina platsbyggda bokhyllor och det vackra golvet av granitkeramik i fiskbensmönster ramar in en hemtrevlig plats att ses på.
På väg till mig
Varmt belysta träpaneler, mjuka kulörer och konst skapar en välkomnande känsla som inramning till ditt hem. I slutet av korridoren finns en skön sittgrupp. Fina detaljer såsom väggbelysning och brevfack i mässing bidrar till den ombonade miljön.
Dags att njuta

De taktila golven med känsla av ådrade ekplank skapar hemmakänsla. Här samlas vi kring köket för dagens goda måltider och gemenskap. I köksmiljön möter klassiska luckor spännande former och fina material som stenliknande skivor av Norrvange, vackert upplysta bokhyllor och omsorgsfullt arkitektritade snickerier. En miljö att njuta av - varje dag.
Mitt vardagsrum
I anslutning till köket umgås vi bland en behaglig möblering, fina textilier och mattor. Dagsljus flödar in från generösa balkongmiljöer. Bekväma sittmöbler bjuder in till en stunds avkoppling medan du blickar ut mot grönskan, ser på TV eller njuter av en kopp te i sällskap av dina vänner.
Borta bra, men hemma bäst
Hemkänsla och trygghet i det egna boendet skapar vi med omsorgsfulla material och möblering. Det mjuka golvet med taktil träkänsla, arbetade snickerier och en ombonad möblering gör det egna boendet till en plats att njuta av. Sängryggen i dovt grön panel med mjuk belysning ramar in sovplatsen och möbleringen kan anpassas efter den personliga smaken, för att bli den egna oas vi alla behöver.
Vi ses hos mig
Även det lilla egna köket är designat för en fin hemmamiljö. Profilerade luckor och genomarbetade köksfunktioner och tillgänglighet gör det egna vardagslivet till boendets hjärta där du njuter av dagens första kopp te, eller bjuder dina besökare på en härlig stund på tu man hand.
Tvåla och tvaga
Varma ytskikt med stenkänsla av ljus Norrvange och fin inredning med profilerade snickerier ger känslan av ett hotellbadrum med smarta lösningar som accessoarer med ”warm touch funktion”, anpassad belysning med kontrastverkan och en behaglig väggbelysning.
Omsorgsfulla badrummet
Accessoarer som stödhandtag och sits i dusch i mjukt tilltalande formspråk gör skillnad. Sitsen i ”warm touch” gör att duschningen blir till en skön aktivitet. Färgpaletten är mjuk och ett väggskåp i en grågrön ton skapar lugn och adderar personlighet.
Dags för fest
Samlingssalen är en trivsam plats för bjudningar, bildvisning eller dans. Ett varmt och lekfullt kök i roströd ton med kakeldesign från ”gamla tider” kombineras med flexibla sittgrupper i taktila material för både kropp och sinne.
Veckans höjdpunkt
När veckan går mot sitt slut, ses vi i loungen kring vår egna lilla lägereld, en skön lounge-möblering och mjukt upplysta bokhyllor och musik.
En oas för personalen
Medarbetarnas rum är till för återhämtning med mjuka kulörer och materialval som känns igen genom hela boendet. Här är det vilsamt. Glädjen av att dela boendets design och upplevelser syns i snickerier, belysning och möbler men ger samtidigt en egen plats för paus och reflektion.
Medarbetarkontoret
En mjuk färgskala ger arbetsro och är en återkommande röd tråd genom boendet. Här finns funktionella arbetsplatser likväl som en sittgrupp för kaffepauser. Hyllplan i ek och anpassad skåpförvaring i en svagt sotig gul kulör gör rummet personligt och skapar plats för personalen att samla kraft och arbetsglädje.
Trädgård för alla sinnen
Boendets färgpalett flyttar ut bland både möbler, pergola och växthus. Ta en kvällspromenad genom den varmt belysta trädgården och koppla av en stund på en bänk. Har du gröna fingrar finns ett vackert växthus för dig att arbeta i. Det här är din trädgård, till för alla sinnen.
Uteliv på terassen
Dagsljus, frisk luft och uteliv är alltid nära tillgängligt. Rymliga terrasser med grönskande pergolas och uppvärmda uterum för årets kallare dagar gör utelivet enkelt att njuta av, året om.
”Först och främst vill jag tacka Sehlhall för ett bra samarbete genom hela processen. Fastigheten känns gedigen och håller en mycket hög kvalitet och slutresultatet överträffade verkligen vår förväntan. Vi ser nu fram emot att starta igång verksamheten och hoppas på fler samarbeten i framtiden.”
Karin Grist, Projektledare Ambea tillväxt

”Lokalerna är helt fantastiska och väl anpassade in i minsta detalj för vår verksamhet. Jag känner stor stolthet att ha fått förtroendet att förvalta denna pärla tillsammans med mina medarbetare.”
Veronica Larsson, Enhetschef & Sjuksköterska, Nytida